We vinden een spiegel eigenlijk heel gewoon in ons dagelijks leven. Iedere dag kijken we er wel een paar keer in. Wat zou de wereld zijn zonder spiegels! Tweelingglas maakt ze voor u op maat en kan diverse uitvoeringen leveren.

Het meest verkocht is natuurlijk de zilveren spiegel. Deze wordt meestal in de hal, de badkamer of de slaapkamer toegepast. Een spiegel geeft ook een ruimtelijk effect. Een kleine woon- of slaapkamer kan met een strategisch geplaatste spiegel (of spiegelwand) twee keer zo groot lijken. In winkels worden veel spiegels gebruikt, o.a. als passpiegels.

Naast de zilveren spiegel zijn er de gekleurde decoratieve spiegels. De kleuren zijn b.v. brons, grijs en groen. Decoratieve spiegels worden gebruikt voor entreepartijen in woningen en bedrijfsgebouwen. Een andere fraaie toepassing is deze spiegels te plaatsen boven een aanrecht in plaats van het gebruikelijke tegelwerk.

Naast de normale gepolijste randafwerking kan de spiegel worden voorzien van een facetrand. Dit is een schuin aflopende rand van bijvoorbeeld 2 of 3 cm breed. Deze afwerking geeft een extra chique effect aan een spiegel, zeker wanneer deze in een mooie lijst wordt geplaatst.

    Top