Een minder prettige eigenschap van glas is dat het kan breken. Overigens is dit goed voor de glas industrie, maar niet voor de mensen die ermee te maken krijgen! Of het nu gaat over beveiliging tegen lichamelijk letsel, of om inbraak in een juwelierszaak te voorkomen, wij van tweelingglas kunnen u vakkundig adviseren. We maken bij veiligheidsglas onderscheid tussen gelaagd glas en brandwerend glas.

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit 2 of meer lagen floatglas, die worden samengevoegd met ertussen 1 of meer lagen veiligheidsfolie die in principe volledig helder is, maar ook mat of met een kleur geleverd kan worden.
Gelaagd glas wordt toegepast als kogel wering en inbraak vertraging in banken, postkantoren, juweliers-zaken en andere sterk inbraak gevoelige gebouwen. Tevens kan het in isolatieglas geleverd worden. Ook wordt gelaagd glas verwerkt tot glazen vloeren en trappen.

Brandwerend glas,30 of 60 minuten, bestaat uit 2 of meer bladen hoogwaardig floatglas met daartussen 1 of meerdere lagen speciale folie, die bij hitte opzwelt en in een hard en ondoorschijnend brandscherm verandert. Het kan tevens geleverd worden in isolerende beglazing.

Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN 3569.Deze norm beschrijft exact waar en welk soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Aan de hand van deze norm kunt u bepalen of in uw woning veiligheidsglas moet worden toegepast. Voor uw woning geld dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Tevens moet bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (b.v. in serre’s) veiligheidsglas toegepast worden.

    Top